Konserter under sommaren 2016!

Konserter i sommar!

Måndagen den 18 juli blir det repris på förra sommarens succé-hyllning till Olle Adolphson i Södra Mellby kyrka strax söder om Kivik.
Olle Adolphson föddes i Stockholm men spenderade mycket av sin tid på Österlen och ligger begravd på Ravlunda kyrkogård strax norr om Kivik. Han älskade sitt Österlen, vilket märks bland annat i Österlenvisan "Ge mig en dag av vindar och sol vid stränder ljusa och klara / där tystnaden går i kullarnas gräs vid havet, i Österlens dalar..."
Artister den 18 juli är Linda Lampenius, Bengan Janson samt Björn Johansson, Adolphsons egen favorituttolkare av sina visor.

Södra Mellby kyrka 18 juli kl. 19.00
Förköp: www.juliusbiljettservice.se tfn 0775 700 400
Kiviks Café & Bageri, Turistbyrån och Bokvaruhuset i Simrishamn

 


Tisdagen den 19 juli - Höganäs

Finlandssvenskan Linda Lampenius började spela fiol redan vid fem års ålder och benämndes snart som ett musikaliskt underbarn. Åtta år gammal turnerde Lampenius i USA och Kanada och vidare genom åren har hon nått berömmelse i stora delar av världen.
Bengan Janson är vår mest profilerade dragspelare. Bengan rör sig lätt mellan genrerna och spelar allt från visa och schlager till jazz och klassiskt. En ekvilibrist som samtidigt är folkkär.
Björn Johansson är främst visartist och förmodligen vår främsta uttolakre av Olle Adolphson-visor.

Höganäs kyrka 19 juli kl. 19.00
Förköp: www.juliusbiljettservice.se tfn 0775 700 400
Bogrens Direkten i Höganäs, Ängelholms Turistbyrå